Σας καλοσωρίζουμε στο ιστολόγιο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καστοριάς!

Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010

Σπηλιά του Δράκου

Η σπηλιά του Δράκου. Ακούγετε παραμυθένιος ο τίτλος, πιστέψτε μας παραμυθένιο είναι και αυτό που θα δείτε, υπέροχα γλυπτά της φύσης, λιμνούλες πεντακάθαρες που μοιάζουν σαν πίνακες ζωγραφικής, κοιτάζεις γύρω σου και αναρωτιέσαι, γιατί ενώ η φύση μας δίνει τοσες ομορφιές εμείς την καταστρέφουμε;22-4-2010. Ξημέρωσε μια όμορφη ανοιξιάτικη μέρα. Είναι η μέρα που η διευθύντρια και οι καθηγητές του ΣΔΕ καστοριάς μας υποσχέθηκαν ότι το σχολείο θα επισκεφτεί την σπηλιά του Δράκου. Δεν σας κρύβουμε ότι περιμένουμε με μεγάλη αγωνία αυτό το γεγονός.
Η σπηλιά του Δράκου βρίσκεται στον εσωτερικό παραλίμνιο δρόμο λίγο πρίν από την ιερά μονή Παναγίας Μαυριώτισσας. Η διαδρομή για να φτάσουμε στην σπηλιά είναι φανταστική. Με την είσοδο μας στην σπηλιά το θέαμα που αντικύζουμε είναι μοναδικό σε ομορφιά. Σταλακτίτες και στλαγμίτες κατάλληλα φωτισμένοι δημιουργούν μια εξωπραγματική αίσθηση. Οι κοιλότητες και οι πτυχώσεις τις σπηλιάς, που χρειάστηκαν σταγόνα-σταγόνα για να δημιουργηθούν καταλήγουν σε μικρές όμορφες και πεντακάθαρες λιμνούλες.


Καθώς προχωρούμε κατάπληκτοι και σιωπηλοί, κάπου-κάπου ακούγονται επιφωνήματα θαυμασμού ανάμεσα στην απαλή μουσική μας συνοδεύει. Η ξεναγός μας αφηγείται τον μύθο για το Δράκο που φύλαγε την σπηλιά. Η ξενάγηση έχει τελιώσει αλλά κανείς δεν δείχνει πρόθυμος να φύγη. Το βλέμα μας ταξιδεύει με θαυμασμό στα αριστουργήματα της φύσης που με τόση σοφία, και υπομονή κατασκεύασε.

Βγαίνοντας απο την σπηλιά στο φώς της ημέρας, αισθανόμαστε ότι περάσαμε σε λίγα λεπτά μια διαδρομή αιώνων. Άν θέλετε να δείτε και εσείς τις ομορφιές του τόπου μας, σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε την πανέμορφη και μαγευτική πόλη μας.

1 σχόλιο:

  1. Είναι μια ωραία εμπειρία η βόλτα στην σπηλιά του δράκου, αλλά και η Πόλη μας είναι όμορφη σαν λουλούδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή