Σας καλοσωρίζουμε στο ιστολόγιο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καστοριάς!

Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2010

Ημερήσια εκδρομή στην Κοζάνη

Ημερήσια εκδρομή με το Σ.Δ.Ε.

Πρωί Παρασκευής και όλοι με καλή διάθεση ξεκινήσαμε για την ημερήσια εκδρομή του σχολείου μας.
Αιανή, Κοζάνη, Σιάτιστα.
Πρώτη στάση μας στην Αιανή. Μπαίνοντας στο μουσείο βλέπεις ευρήματα μεγάλης σημασίας. Από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι και τα ρωμαϊκά. Την εγκατάσταση των δωρικών φύλων, αλλά και την παρουσία των Μυκηναίων. Κατανοείς την ιστορία της εποχής του χαλκού και της αρχαϊκής περιόδου. Τα πανέμορφα κοσμήματα που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα σημερινά. Τα κεραμικά σκεύη και η πιστή αναπαράσταση ενός δωματίου της εποχής εκείνης μας ταξίδεψαν κι εμάς αλλού.Η στάση μας στην Κοζάνη και στο μουσείο της φυσικής ιστορίας και της λαογραφικής τέχνης είχε πολύ ενδιαφέρον.
Τελευταία στάση μας η Σιάτιστα όπου επισκεφθήκαμε ένα οινοποιείο της περιοχής. Γνωρίσαμε από κοντά τον τρόπο παρασκευής των κρασιών. Περιηγηθήκαμε και στα τρία επίπεδα του οινοποιείου, που το καθένα είχε να δείξει κάτι διαφορετικό και χρήσιμο. Στο κελάρι η μυρωδιά των δρύινων βαρελιών σε μεθούσε.

Στον τελευταίο όροφο που ήταν και το τέλος της ξενάγησής μας ήταν ο εκθεσιακός χώρος, διαμορφωμένος έτσι ώστε να δένει με το περιβάλλον. Εκεί οι γευσιγνώστες μπορούν να γευτούν και να απολαύσουν όλων των ειδών τα κρασιά με τις χυμώδεις γεύσεις και την ιδιαίτερη μυρωδιά.
Η διάθεση όλων μας ήταν απερίγραπτη .Γέλια, χαρές ,φωτογραφίες.
Στον γυρισμό δείχναμε ο ένας τον άλλον τα μπουκάλια με το κρασί που αγοράσαμε, κόκκινο, λευκό, λιαστό.
Πιστεύω πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς να ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες πετυχημένες εκδρομές.!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου